101 Animal Riddles For Kids With Answers

Published on:

Check out here the list of some animal riddles for kids with answers.

Best Animal Riddles

1. He’s small but he can climb a tower. Answer: An ant.

2. How many of each type of animal did Moses take on the Ark? Answer: None, it was Noah.

3. I am an animal named after the animal that I eat. Answer: Anteater.

4. I can spell yet I have no mouth I can speak to animals but can’t speak to humans I am fierce but small. What am I? Answer: I am a bee.

Read: Baseball Riddles

5. I eat animals but I don’t hunt or kill. What am I? Answer: A vulture.

6. I like to hop around. I’m a tadpole when I’m young. I am green and I croak. And catch flies with my long tongue. What am I? Answer: Frog.

7. I like to use my long tongue to eat leaves from tops of trees. I don’t have to climb up though. With my long neck, it’s a breeze. Answer: Giraffe.

8. I sleep by day and fly at night, but I have no feathers to aid my flight. What am I? Answer: Bat.

9. I’m an animal you might love But I’m too big to be your pet. I have an extremely long trunk. And it’s said I never forget. Answer: Elephant.

10. My wings are used as flippers, so in water I can flow. Sometimes when on land I slide on my belly in the snow. Answer: Penguin.

11. The strangest creature you’ll ever find: two eyes in front and many more behind. Answer: Peacock.

12. What animal is most likely to eat a relative? Answer: An ant-eater!

13. What animal is the best at baseball? Answer: A bat.

14. What flower would remind you of a certain animal that took a great deal of care about its appearance? Answer: A dandelion (dandy lion).

Read: Bear Riddles

15. What four-legged animal can jump higher than a house? Answer: Any, Houses can’t jump.

16. What jumps when it walks and sits when it stands? Answer: Kangaroo.

17. Where do animals go to get their new tails when they’re broken? Answer: Retail Shop.

18. Why don’t African animals play games? Answer: There are too many cheetahs!

19. With four oars it swims but it is always at home. Its back is like armor, tougher than chrome. What is it? Answer: Turtle.

Cat Riddles

20. When is it bad luck to see a black cat? Answer: When you are a mouse.

21. I act like a cat, I look like a cat, Yet I am not a cat. What am I? Answer: Kitten.

22. If 5 cats catch 5 mice in 5 minutes, how long will it take one cat to catch a mouse? Answer: Five minutes.

23. I’m found in socks, scarves, and mittens. I’m found in the paws of playful kittens. What am I? Answer: Yarn.

24. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have? Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

25. What happens after it rains cats and dogs? Answer: You step in a poodle.

26. What do you get when you cross a black cat and a lemon? Answer: A Sour Puss.

27. What word doesn’t belong in this group? That, hat, what, mat, cat, sat, pat, or chat? Answer: What. It’s pronounced differently; all of the others rhyme.

28. Where did the cat go after losing its tail? Answer: To the re-tail store.

29. If three cats catch three mice in three minutes, how many cats would be needed to catch 100 mice in 100 minutes? Answer: The same three cats would do. Since these three cats are averaging one mouse per minute, given 100 minutes, the cats could catch 100 mice.

30. What do you call Santa for cats? Answer: Santa paws.

31. When is the worst weather for rats and mice? Answer: When it rains cats and dogs.

Read more cat riddles

Duck Riddles

32. There are 2 ducks in front of 2 other ducks. There are 2 ducks behind 2 other ducks. There are 2 ducks beside 2 other ducks. How many ducks are there? Answer: Just four, in a square formation.

33. What happened when the rubber duckie fell into the bathtub? Answer: It quacked up.

34. What do you call a crate of ducks? Answer: A box of quackers!

35. Arnold Schwarzenegger’s is really long. Michael J. Fox’s is short. Daffy Duck isn’t human. Madonna doesn’t have one. What am I? Answer: The last name.

36. A mouse, a squirrel, a duck, a chicken, and an elephant are sitting on the side of the road. Someone offers them a lift, but one prefers to stay. Who preferred to stay? Answer: The Elephant Stayed. If you didn’t know, elephants are scared of mice.

37. A duck arrives near a lake. He sees a sign where it is written “No swimming allowed.”, but the duck jumps into the water. Why? Answer: Because ducks can’t read.

38. Why did Mama Duck scold her goslings? Answer: For eating quackers in bed.

39. What time does a duck get up? Answer: At the quack of dawn.

40. Why did the duck get fired from his Easter job? Answer: He kept quacking the eggs.

41. Twenty-seven ducks are going to the pond. Five of them got lost, thirteen of them are staying home, nine of them are at the pond. Where are the rest of them? Answer: There aren’t any anywhere else.

42. What does the cow say when he agrees with the duck? Answer: The feeling is moo-tual.

43. What animal would you get crossed a duck, a beaver, and an otter? Answer: A platypus.

Read more duck riddles

Dog Riddles

44. If there are four sheep, two dogs, and one herds-men, how many feet are there? Answer: Two. Sheep have hooves; dogs have paws; only people have feet.

45. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have? Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

46. How can you tell the difference between dogs and trees? Answer: By their bark.

47. What animal keeps the best time? Answer: A Watchdog.

48. To you, rude would I never be, Though I flag my tongue for all to see. What am I? Answer: A dog!

49. If a dog is tied to a piece of rope that is 6m long, how can he reach a bone that is 7m away? Answer: The other end is not tied to anything.

50. There are 10 dogs in a yard. 3 go out, 4 run behind a tree, and 2 jump in the hole. How many are left? Answer: 10. Because none of them left the yard.

51. What happens after it rains cats and dogs? Answer: You step in a poodle.

52. What type of dogs do scientists have? Answer: Laboratory retrievers.

53. Two dogs are sitting on a porch – a fat dog and a thin dog. The little dog is the son of the fat dog, but the fat dog is not the father of the thin dog. Can you explain? Answer: The fat dog is the mother.

54. What do you get when you cross a dog and a clock? Answer: Lots and lots of tics!

55. What is the smallest sentence with all letters in the English alphabet? Answer: The quick brown fox jumps over the lazy dog.

56. What type of dog does a vampire have? Answer: A Bloodhound!

57. Walk on the living, they don’t even mumble. Walk on the dead, they mutter and grumble. What are they? Answer: Fallen leaves.

58. When is the worst weather for rats and mice? Answer: When it rains cats and dogs.

59. What kind of dog does Dracula have? Answer: A blood-hound.

Read more dog riddles

Bear Riddles

60. What do you call a bear with no teeth? Answer: A gummy bear.

61. Why couldn’t Goldilocks sleep? Answer: Because of night-bears.

62. Why are teddy bears never hungry? Answer: Because they are stuffed.

63. What do you call a bear with no ear? Answer: A b!

64. When are boys like bears? Answer: When bare-footed.

65. What did the panda ghost say? Answer: Bambooooooo.

66. What type of Martial Arts does Winnie the Pooh do? Answer: Kung Pooh.

67. What do you call a little bear who never takes a bath? Answer: Winnie-the-Phew!

68. What did the zombie bring to bed? Answer: A deaddy bear.

69. What do you call a polar bear at the beach? Answer: Sandy Claws!

70. What did the koala say to the bear on the phone? Answer: I’ll koala you later.

71. What kind of animal can do Kung fu? Answer: Kung fu pandas!

72. What do kids, worms, bears, fish, and rings all have in common? Answer: They are GUMMIES!

73. Why kind of entertainment does Yosemite National Park have? Answer: Bear-itones.

Read more bear riddles

Pet Riddles

74. A farmer has twenty sheep, ten pigs, and ten cows. If we call the pigs cows, how many cows will he have? Answer: Ten Cows. We can call the pigs cows but it doesn’t make them cows.

75. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have? Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

76. How can you tell the difference between dogs and trees? Answer: By their bark.

77. I act like a cat, I look like a cat, Yet I am not a cat. What am I? Answer: Kitten.

78. If a chicken says, “All chickens are liars”. Is the chicken telling the truth? Answer: Answer: Chickens cannot talk.

79. If a dog is tied to a piece of rope that is 6m long, how can he reach a bone that is 7m away? Answer: The other end is not tied to anything.

80. If there are four sheep, two dogs and one herds-men, how many feet are there? Answer: Two. Sheep have hooves; dogs have paws; only people have feet.

81. Stranger: Does your dog bite? Farmer: Nope. All of a sudden the dog bites the stranger on the leg. Yet the farmer was telling the truth! How can this be? Answer: It was not the farmer’s dog!

82. There are 10 dogs in a yard. 3 go out, 4 run behind a tree, and 2 jump in the hole. How many are left? Answer: 10. Because none of them left the yard.

83. There are 2 ducks in front of 2 other ducks. There are 2 ducks behind 2 other ducks. There are 2 ducks beside 2 other ducks. How many ducks are there? Answer: Just four, in a square formation.

84. To you, rude would I never be, Though I flag my tongue for all to see. What am I? Answer: A dog!

85. What animal keeps the best time? Answer: A Watchdog.

86. What did the scientist get when he crossed a chicken and a cow? Answer: Roost beef.

87. What do you call a chicken with bad sunburn? Answer: Fried Chicken.

88. What do you call a crate of ducks? Answer: A box of quakers!

89. What do you call a pig that does karate? Answer: A Porkchop.

90. What do you call pigs that write letters to each other? Answer: Pen Pals.

91. What do you get if you cross a hen with a guitar? Answer: A chicken that plucks itself.

92. What happened when the rubber duckie fell into the bathtub? Answer: It quacked up.

93. What is the smallest sentence with all letters in the English alphabet? Answer: The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Read more dog riddles

94. What type of dog does a vampire have? Answer: A Bloodhound!

95. Why can’t you play basketball with pigs? Answer: Because they will “hog” the ball!

96. Why did Momma Pig leave her husband? Answer: Because he was a boar.

97. Why did the chicken cross the road twice, and jump in mud? Answer: He was a dirty double-crosser.

98. Why did the squirrel lay only its back on the river? Answer: To keep its “nuts” dry.

99. Why did the turkey cross the road? Answer: To prove he wasn’t chicken.

100. Why do chickens lay eggs? Answer: Because if they drop them, they will break.

101. You walk into a room with a rabbit holding a carrot, a pig eating slop, and a chimp holding a banana. Which animal in the room is the smartest? Answer: You, hopefully.