41 Best Animal Trivia Questions And Answers

Published on:

How much do you know about animals? These animal trivia questions will help you to test your knowledge. Let’s test these animal trivia questions and their answers.

1 to 20 Animal Trivia Questions And Answers

1. A brown bear is what type of animal? Answer: A mammal

2. About how many species of Australia’s front-fanged snakes are potentially dangerous to humans? Answer: About 20

3. Approximately how long can dolphins live? Answer: 50 years

4. Being a sheep, what qualities am I likely to possess? Answer: gregarious and precocial

5. How does the Alligator snapping turtle fish for food? Answer: It uses its tongue

6. There is a famous poem called “Fog”. Mark Twain asks “What kind of animal is a frog?”. Answer: amphibian

7. What color are jellyfish? Answer: They can be almost any color

8. What is a baby koala called? Answer: Joey

Get: Minecraft Trivia Questions

9. What is the most common country/continent where kangaroos live? Answer: Australia

10. What often happens when dolphins get stuck on the beach or in very shallow water? Answer: They can’t get back out to sea and they die.

11. What physical feature does a kiwi use to catch its prey? Answer: Beak

12. What type of animals are badgers? Answer: members of the weasel family

13. Where can otter habitats NOT usually be found? Answer: Horse stables

14. Where do kangaroos often live? Answer: Rocky places

15. Why do kangaroos lick their forearms in hot weather? Answer: Evaporating saliva cools blood vessels.

16. You are sleeping in bed and you hear a noise that sounds a lot like somebody asking the question “Who?” Who could be making this noise? Answer: Owl

17. By what other name is the sea otter also known? Answer: Kalan

18. How do crocodiles clean their teeth? Answer: They let birds clean them.

19. I’m a domestic sheep. What is my binominal name, the name that scientists call me by? Answer: Ovis aries

20. Mark Twain asks “How does a frog move about?” Answer: jumps

21 to 41 Animal Trivia Questions And Answers

21. Mark Twain asks, “What do frogs eat?” Answer: meat

22. On average how many hours a day do koalas sleep? Answer: 19 hours

23. There is a special name for girl rabbits like Fluffy; she is a doe. What is a boy rabbit called? Answer: Buck

24. What are meerkats excellent at? Answer: Baby-sitting.

25. What are mountain zebras skilled at? Answer: Climbing on big rocks

26. What is a group of frogs called? Answer: Army

27. What is a group of kangaroos called? Answer: Mob

28. What is the bony case protecting a mammal’s brain called? Answer: Skull

29. What is the most common cause of death for badgers in the United Kingdom, besides old age? Answer: motor vehicles

30. What is the scientific name for a meerkat? Answer: Suricata suricatta

31. What is the scientific name for brown bears? Answer: Ursus arctos

32. What is wildlife conservation? Answer: Protecting plant and animal species in their natural habitat

33. What kind of animal is a kakapo? Answer: Bird

34. What kind of animals are turtles? Answer: Reptiles

35. What should you do if a wild creature wanders into your home? Answer: Help them find their way out nonviolently

36. What type of animal is a Holstein? Answer: cow

37. When are bats most active? Answer: At night

38. Where do jellyfish get their name? Answer: They have the texture of jelly

39. Where do turtles lay their eggs? Answer: All turtles lay their eggs on land.

40. Where in the world do badgers live? Answer: across North America, Europe and Asia

41. Where was Sue, the most complete Tyrannosaurus Rex skeleton found? Answer: South Dakota