33 Basketball Riddles For Kids With Answers

Published on:

Check out here the list of some basketball riddles for kids with answers.

Basketball Riddles [1 to 11]

1. A man takes a basketball and throws it as hard as he can. There is nothing in front, behind, or on either side of him, and yet, the ball comes back and hits him square in the face. How can this be? Answer: He threw the ball straight up in the air.

2. How do basketball players stay cool during a game? Answer: They stand near the fans!

3. In the NBA, how many men are on the basketball court for each team? Answer: Five, not ten!

4. What are basketball players favourite type of stories? Answer: Tall Tales!

5. What did the hoop say to the basketball? Answer: May all your swishes come true!

6. What do the basketball players say when they miss a basket? Answer: Shoot!

7. What do you call a basketball game with no ball? Answer: A basket game!

8. What do you call a pig who plays basketball? Answer: A ball hog.

Read: Bathroom Riddles

9. What do you do when you see an elephant with a basketball? Answer: Get out of the way!

10. What have scrambled eggs and a losing basketball team got in common? Answer: They’ve both been beaten!

11. What is a good restaurant for a basketball team? Answer: Dunkin Donuts.

Basketball Riddles [12 to 22]

12. What is Santa’s favorite basketball team? Answer: The New York Old St. Knicks

13. What’s the difference between a dog and a basketball player? Answer: One drools, the other dribbles.

14. What’s the difference between someone who hogs the ball and time? Answer: Time always passes!

15. What’s the first meal of the day called for basketball players? Answer: Fast Breaks!

16. When is a baby good at basketball? Answer: When it’s dribbling!

17. Where do basketball players get their uniforms from? Answer: New Jersey!

18. Where do point guards take their girlfriends to dance? Answer: Basket Balls!

Read: Bear Riddles

19. Where is a basketball players favourite place to eat? Answer: Dunkin’ Doughnuts!

20. Why are babies good at basketball? Answer: Because they’re always dribbling!

21. Why are basketball players messy eaters? Answer: Because they’re always dribbling!

22. Why are frogs so good at basketball? Answer: Because they always make jump shots!

Basketball Riddles [23 to 33]

23. Why can’t you play basketball with pigs? Answer: Because they will “hog” the ball!

24. Why can’t dinosaurs play basketball? Answer: Because they’re extinct!

25. Why can’t you play a fair game of basketball in the jungle? Answer: Because there’s too many cheetahs!

26. Why couldn’t the basketball player listen to his music? Answer: Because he was a record breaker!

27. Why did the basketball player go to jail? Answer: Because he shot the ball.

28. Why did the basketball team join a craft club? Answer: Because they wanted to learn how to make baskets!

29. Why did the coach kick Cinderella off the basketball team? Answer: Because she kept running away from the ball!

30. Why do basketball players love cookies? Answer: Because they love to dunk them!

31. Why was Cinderella never any good at basketball? Answer: Because her coach was a pumpkin!

32. Why was Cinderella thrown off the basketball team? Answer: She ran away from the ball.

33. Why was the basketball court dripping wet? Because the basketball player kept dribbling all over it!