55 Best Riddles For Kids With Answers

Published on:

Check out here the list of some best riddles for kids with answers.

Best Riddles For Kids [1 to 18]

1. A man dies of old age on his 25 birthday. How is this possible? Answer: He was born on February 29.

2. Four legs up, four legs down, soft in the middle, hard all around. What am I? Answer: A bed.

3. I add lots of flavor and have many layers, but if you get too close I’ll make you cry. What am I? Answer: An onion

4. I am the beginning of everything, the end of everywhere. I’m the beginning of eternity, the end of time and space. What am I? Answer: The letter “e”

5. I follow you all the time and copy your every move, but you can’t touch me or catch me. What am I? Answer: Your shadow.

Read: Christmas Riddles

6. I have branches, but no fruit, trunk or leaves. What am I? Answer: A bank

7. I have no legs. I will never walk but always run. What am I? Answer: A river.

8. I shave every day, but my beard stays the same. What am I? Answer: A barber

9. I’m found in socks, scarves and mittens; and often in the paws of playful kittens. What am I? Answer: Yarn

10. I’m light as a feather, yet the strongest person can’t hold me for five minutes. What am I? Answer: Your breath.

11. I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old. What am I? Answer: A candle

12. If two’s company and three’s a crowd, what are four and five? Answer: 9.

13. If you drop a yellow hat in the Red Sea, what does it become? Answer: Wet!

14. If you drop me, I’m sure to crack, but give me a smile and I’ll always smile back. What am I? Answer: A mirror.

15. If you’re running in a race and you pass the person in second place, what place are you in? Answer: Second place

16. If you’ve got me, you want to share me; if you share me, you haven’t kept me. What am I? Answer: A secret

17. It belongs to you, but other people use it more than you do. What is it? Answer: Your name

18. Riddle:When Grant was 8, his brother was half his age. Now, Grant is 14. How old is his brother? Answer: His brother is 10.

Best Riddles For Kids [19 to 37]

19. Riddle. What can you break, even if you never pick it up or touch it? Answer: A promise

20. The more of this there is, the less you see. What is it? Answer: Darkness

21. There’s a one-story house in which everything is yellow. Yellow walls, yellow doors, yellow furniture. What color are the stairs? Answer: There aren’t any—it’s a one-story house.

22. What can you break, even if you never pick it up or touch it? Answer: A promise

23. What can you catch, but not throw? Answer: A cold.

24. What can you hold in your left hand but not in your right? Answer: Your right elbow

25. What can’t be put in a saucepan? Answer: It’s lid

26. What can’t talk but will reply when spoken to? Answer: An echo

27. What did the duck put in its soup? Answer: Quackers.

28. What did the triangle say to the circle? Answer: You are pointless.

29. What do you call a chihuahua in the summer? Answer: A hot dog!

30. What do you get when you cross a snowman and a vampire? Answer: Frostbite.

31. What falls in winter but never gets hurt? Answer: Snow.

32. What fruit can you never cheer up? Answer: A blueberry.

33. What gets bigger the more you take away?” Answer: A hole

34. What gets wet when you get dry? Answer: A towel

35. What goes up and down but doesn’t move? Answer: A staircase

36. What goes up but never comes back down? Answer: Your age.

37. What has 13 hearts, but no other organs? Answer: A deck of cards.

Best Riddles For Kids [38 to 55]

38. What has a head, a tail, is brown, and has no legs? Answer: A penny.

39. What has hands but doesn’t clap? Answer: A clock.

40. What has many ears but cannot hear? Answer: Corn.

41. What has many keys but can’t open a single lock? Answer: A piano

42. What invention lets you look right through a wall? Answer: A window.

43. What is always in front of you but can’t be seen? Answer: The future

44. What is black when it’s clean and white when it’s dirty? Answer: A chalkboard

45. What is full of holes but still holds water? Answer: A sponge

46. What is the end of everything? Answer: The letter “g”

47. What month of the year has 28 days? Answer: All of them

48. What question can you never answer yes to? Answer: Are you asleep yet?

49. Which fish costs the most? Answer. A goldfish!

50. Which month has 28 days? Answer: All of them!

51. Why are teddy bears never hungry? Answer: Because they are always stuffed.

52. Why did the tortilla chip start dancing? Answer: Because they put on the salsa.

53. You see a boat filled with people, yet there isn’t a single person on board. How is that possible? Answer: All the people on the boat are married.

54. You walk into a room that contains a match, a kerosene lamp, a candle and a fireplace. What would you light first? Answer: The match

55. You will buy me to eat but never eat me. What am I? Answer: A plate.