93 Best Trivia Questions And Answers

Published on:

Trivia is used to test the general knowledge of a person. If you are looking for some quiz or trivia to test your knowledge, then here is the list of the best trivia questions and answers for you.

Best World Trivia Questions And Answers

1. In what country is the Mercedes Benz company based?

Answer: Germany

2. Which Asian country has the only non-rectangular flag in the world?

Answer: Nepal

3. Which US agency is tasked with investigating federal crimes?

Answer: FBI

4. Who became Prime Minister of Italy for the third time in 2008?

Answer: Silvio Berlusconi

5. Who released Nelson Mandela from 27 years in prison?

Answer: F. W. de Klerk

6. Angelina Jolie is a famous actress. In French, what does the word “jolie” mean?

Answer: Pretty

7. Avril Lavigne is a famous pop singer. In French, which month does the word “avril” refer to?

Answer: April

8. What are “calamares fritos”?

Answer: fried squid

9. What is the longest line of constant latitude of the Earth?

Answer: Equator

10. What US president, commonly known by his initials, was elected to office for a record 4 terms?

Answer: Franklin Delano Roosevelt

11. Which world statesman and national hero was formerly known as Prisoner 46664?

Answer: Nelson Mandela

12. Who was the first female Chancellor of Germany?

Answer: Angela Merkel

13. The symbol for which car manufacturer is four linked circles?

Answer: Audi

14. What is the oldest science academy in the world?

Answer: The Royal Society of London

15. Which American president coined the term “axis of evil” in his 2002 State of the Union speech?

Answer: George W Bush

16. Which international organization has won the Nobel Peace Prize the most often?

Answer: International Red Cross

Get: List of Trivia Team Names

Best Entertainment Trivia Questions And Answers

1. On what part of your body would you wear “mules”?

Answer: Feet

2. To which type of leisure activity does the term “cruciverbalism” refer?

Answer: crosswords

3. What are, “Chanel No. 5”, “CK One” and “Clive Christian No. 1”?

Answer: Perfumes

4. What is the name of the face used by the humor magazine “MAD” as mascot and icon?

Answer: Alfred E. Neuman

5. What symbol is used for the category “live theatre” on the Hollywood Walk of Fame?

Answer: Twin masks

6. In poker, what is the best possible hand in a game with no wild cards?

Answer: Royal Flush

7. Lara and Jor-El were the parents of which superhero?

Answer: Superman

8. What colour is Jim Davis’ favourite comic strip cat “Garfield”?

Answer: Orange and Black

9. What is the name of Super Mario’s brother?

Answer: Luigi

10. Which Archie character wore a crown beanie and loved hamburgers?

Answer: Jughead Jones

11. Which Disney theme park is not correctly matched with its location?

Answer: Walt Disney World – Canada

12. Which old-time radio show starred Eve Arden as a high school English teacher?

Answer: Our Miss Brooks

13. Why do many poker players wear sunglasses?

Answer: So other players do not see their eyes.

Best Movie Trivia Questions And Answers

1. In ‘Snow White and the Seven Dwarfs’ what did the seven dwarfs do for a job?

Answer: Miners

2. What disaster movie features Steve McQueen, Faye Dunaway and Fred Astaire?

Answer: The Towering Inferno

3. What iconic object does Taylor discover at the end of the original “Planet of the Apes” movie?

Answer: Statue of Liberty

4. What kind of vehicle was featured in a 2008 Clint Eastwood movie of the same name?

Answer: Gran Torino

5. Which actor played the role of Harry Tasker in the movie “True Lies”?

Answer: Arnold Schwarzenegger

6. Which actor played the villain in the 1994 movie “Speed”?

Answer: Dennis Hopper

7. Which state did Forrest Gump call home?

Answer: Alabama

8. Who played a swashbuckling pirate in “Captain Blood” (1935) and “The Sea Hawk”(1940)?

Answer: Errol Flynn

9. In the movie “Forrest Gump”, what is Forrest’s girlfriend’s first name?

Answer: Jenny

10. What is a Jedi’s weapon of choice (from “Star Wars”)?

Answer: Lightsaber

11. What is Indiana Jones’ real first name?

Answer: Henry

12. What is the name of the famous 1957 courtroom drama starring Henry Fonda and Lee J. Cobb?

Answer: 12 Angry Men

13. What supernatural movie comedy features the line ‘He slimed me’?

Answer: Ghostbusters

14. Which 1986 movie starring David Bowie is also another name for a maze?

Answer: Labyrinth

15. Which one is a (predominantly) black-and-white film?

Answer: Schindler’s List

Best Sports Trivia Questions And Answers

1. Which National Football League quarterback was nicknamed “Broadway Joe”?

Answer: Joe Namath

2. In which sport was Nolan Ryan famous?

Answer: Baseball

3. Which of golf’s four Grand Slam tournaments is played at the same course each year?

Answer: The Masters

4. In boxing, what is sometimes done to concede submission or defeat?

Answer: Throwing in the towel

5. In what sport would you use an épée?

Answer: Fencing

6. In which golf tournament is a green jacket awarded to the winner?

Answer: The Masters

7. In which sport was the West Indian Vivian Richards famous?

Answer: Cricket

8. In which sport would a pommel horse be used?

Answer: Gymnastics

9. In which sport would you find a ripcord involved?

Answer: Skydiving

10. rish sports: What does the “G” in GAA stand for?

Answer: Gaelic

11. What does the Olympic motto “Citius, Altius, Fortius” mean?

Answer: Faster, Higher, Stronger

12. What sport are you playing if you’re trying to sweep a rock towards the house?

Answer: Curling

13. Which insect gave its name to a type of swimming style?

Answer: Butterfly

14. Which professional golfer won the United States Amateur Championship in 1954?

Answer: Arnold Palmer

15. Which sport commonly uses furlongs as a measure of distances?

Answer: Horse racing

16. Which sport is the name ‘Johnny Weissmuller’ associated with?

Answer: Swimming

17. Which tennis legend from Switzerland won the 2009 French Open Championship in men’s singles?

Answer: Roger Federer

18. Who was the first jockey in history to ride two horse racing Triple Crown winners?

Answer: Eddie Arcaro

Best Science Trivia Questions And Answers

1. Apiology is the study of what?

Answer: Honey bees

2. In the visible light spectrum what color appears between yellow and blue?

Answer: green

3. What constellation is sometimes referred to as ‘the Archer’?

Answer: Sagittarius

4. What name is given to the technique of growing only one type of crop in a field?

Answer: Monoculture

5. What term is used to describe the ability of a component to impede the flow of electrons?

Answer: Resistance

6. What type of substance do Boyle’s and Charles’ laws concern?

Answer: Gases

7. Where would you find the semicircular canals?

Answer: human ears

8. Which branch of mathematics uses sine, cosine and tangent?

Answer: Trigonometry

9. In the medical term arthritis, what does the suffix -itis mean?

Answer: infection or inflammation

10. POS is a chat term to tell the recipient to watch what they say. Who might be watching?

Answer: parent

11. What charge does a proton have?

Answer: Positive

12. What does the “B” stand for in ROYGBIV?

Answer: Blue

13. What is the name of the multimedia enabled cell phone released in 2007 by Apple, Inc.?

Answer: iPhone

14. What is the word, meaning “crown,” for the ring of light seen during a total solar eclipse?

Answer: corona

15. Which planet in our solar system is also known as the morning star?

Answer: Venus

16. Without having any other knowledge, an animal having six legs is most likely a(n)…

Answer: insect

Best Music Trivia Questions And Answers

1. What “hefty” jazz pianist, organist, composer and entertainer was born in 1904?

Answer: Fats Waller

2. What band had a big hit in 1971 with “Joy to the World”?

Answer: Three Dog Night

3. What band’s hit songs include “You Give Love a Bad Name,” and “Wanted Dead or Alive”?

Answer: Bon Jovi

4. What is the full birth name of Boy George?

Answer: George Alan O’Dowd

5. What is the name of the band that periodically tours with Bruce Springsteen?

Answer: E Street Band

6. What would you do with a marimba?

Answer: Play it

7. What’s the link between the aircraft (Concorde) and a song by the UK band Oasis?

Answer: Supersonic

8. Where did British group, 10CC, have a ‘Dreadlock Holiday’ in 1978?

Answer: Jamaica

9. Which deceased movie star was mentioned in the song “Rock On” by David Essex in 1973?

Answer: James Dean

10. Which instrument was played by American Bandleader Glenn Miller?

Answer: Trombone

11. Which major recording artist had the nickname of “the man in black”?

Answer: Johnny Cash

12. Which of Shakespeare’s plays is Taylor Swift’s song “Love Story” about?

Answer: Romeo and Juliet

13. Who sings the song “The Climb”, from the film “Hannah Montana: The Movie”?

Answer: Miley Cyrus

14. Who wrote “The Barber of Seville”?

Answer: Gioachino Rossini

15. The Stranglers released “Don’t Bring Harry” in 1979. Who or what, was Harry?

Answer: Heroin