41 Cat Riddles For Kids With Answers

Published on:

Check out here the list of some Cat riddles for kids with answers.

Cat Riddles [1 to 14]

1. All of Mrs. Smith’s pets are dogs except one, and all her pets are cats except one. How many cats and dogs does she have? Answer: Mrs. Smith has one cat and one dog.

2. Cleopatra and Anthony were near a fish bowl and somehow they died. What happened? Answer: Cleopatra and Anthony were fish and a cat knocked over their fish bowl and since fish can’t survive without water they died!!

3. Forward I catch fish, backward I am the tenth of numbers. What am I? Answer: Net.

4. Give a name to a cat and it will call itself. What is the name? Answer: Meeoow is the name.

5. I act like a cat, I look like a cat, Yet I am not a cat. What am I? Answer: Kitten.

6. I am covered with three layers, two of them can be very sensitive, my layers can cover me in a heartbeat or a long time. What am I? Answer: A cat’s eye.

7. I am one with eight to spare, lest I lose my one. I’m not a number. What am I? Answer: A Cat. ( Nine Lives )

Read: Chicken Riddles

8. I have just one, but with eight to spare, I am usually friendly, but I sometimes act like I don’t care. What am I? Answer: A cat (9 lives).

9. I’m found in socks, scarves, and mittens. I’m found in the paws of playful kittens. What am I? Answer: Yarn.

10. If 5 cats catch 5 mice in 5 minutes, how long will it take one cat to catch a mouse? Answer: Five minutes.

11. If it takes four rat catchers four minutes to kill four rats, how many rat catchers would be needed to catch 50 rats in 50 minutes? Answer: The same number of rat-catchers: Four.

12. If seven cats kill seven rats in 7 minutes, how many would be needed to kill one hundred rats in 50 minutes? Answer: 14.

13. Inside napper, bird chaser, quick stoker, small animal killer, fish eater. What is it? Answer: A cat.

14. My first is in chocolate but not in ham, my second’s in cake and also in jam, my third at tea-time is easily found, my whole is a friend who’s often around. What am I? Answer: A Cat!

Cat Riddles [15 to 27]

15. Tom can pet lions. What is the anagrammed word? Answer: Contemplation.

16. What animal has more lives than a cat? Answer: A frog, he croaks every night!

17. What did the boy cat say to the girl cat on Valentine’s Day? Answer: You’re purrr-fect for me!

18. What do you call a cat crossed with a fish? Answer: Catfish

19. What do you call a cat that gets anything it wants? Answer: Purr-suasive

20. What do you get if you cross a cat with a tree? Answer: A cat-a-logue.

21. What do you get if you cross cat with an elephant? Answer: A flat cat.

22. What do you get when you cross a black cat and a lemon? Answer: A Sour Puss.

23. What do you get when you cross a lemon and a cat? Answer: A sourpuss

24. What does a cat have that no other animal has? Answer: Kittens

25. What happens after it rains cats and dogs? Answer: You step in a poodle.

26. What happens when a cat meets with a tragic accident? Answer: A cat-astrophy!

27. What happens when it rains cats and dogs? Answer: You might step in a poodle!

Cat Riddles [28 to 41]

28. What has a head like a cat, feet like a cat, a tail like a cat, but isn’t a cat? Answer: A kitten.

29. What is a cat’s favorite breakfast? Answer: Mice krispies

30. What side of a cat has the most fur? Answer: The outside.

31. What sneaks through doors and windows without knocking? What heats an unlit stove? What gives the cat a snug place to rest? Answer: The sun!

32. What word doesn’t belong in this group? That, hat, what, mat, cat, sat, pat, or chat? Answer: What. It’s pronounced differently; all of the others rhyme.

33. When is it bad luck to see a black cat? Answer: When you are a mouse.

34. When is the worst weather for rats and mice? Answer: When it rains cats and dogs.

35. Where did the cat go after losing its tail? Answer: To the re-tail store.

36. Where do you find a birthday present for a cat? Answer: In a cat-alogue

37. Who was the most famous cat in the wild west? Answer: Kit-ty Carson.

38. Why didn’t the cat want to speak about his problems? Answer: Because it’s purr-sonal information!

39. Why is green grass like a mouse? Answer: Green grass is like a mouse because the cattle eat it (cat’ll eat it).

40. Why was the cat sitting at the computer? Answer: It was keeping an eye on the mouse.

41. Why was the cat thrown out of the card game? Answer: Because he was a Cheetah!