17 Contradictory Proverbs With Answers

Published on:

Get here the list of some contradictory proverbs, riddles and their answers.

Contradictory Proverbs With Answers

1. Look before you leap. What is the contradictory proverb? Answer: He who hesitates is lost.

2. If at first you don’t succeed, try, try again. What is the contradictory proverb? Answer: Don’t beat your head against a brick wall.

3. Absence makes the heart grow fonder. What is the contradictory proverb? Answer: Out of sight, out of mind

4. Never put off until tomorrow what you can do today. What is the contradictory proverb? Answer: Don’t cross the bridge until you come to it.

5. Two heads are better than one. What is the contradictory proverb? Answer: Paddle your own canoe.

6. More haste less speed. What is the contradictory proverb? Answer: Time waits for no man.

7. You’re never too old to learn. What is the contradictory proverb? Answer: You can’t teach an old dog new tricks.

Read: Easter Riddles

8. A word to the wise is sufficient. What is the contradictory proverb? Answer: Talk is cheap.

9. It’s better to be safe than sorry. What is the contradictory proverb? Answer: Nothing ventured, nothing gained.

10. Don’t look a gift horse in the mouth. What is the contradictory proverb? Answer: Beware of Greeks bearing gifts.

11. Do unto others as you would have others do unto you. What is the contradictory proverb? Answer: Nice guys finish last.

12. Hitch your wagon to a star. What is the contradictory proverb? Answer: Don’t bite off more than you can chew.

13. Many hands make light work. What is the contradictory proverb? Answer: Too many cooks spoil the broth.

14. Don’t judge a book by its cover. What is the contradictory proverb? Answer: Clothes make the man.

15. The squeaking wheel gets the grease. What is the contradictory proverb? Answer: Silence is golden.

16. Birds of a feather flock together. What is the contradictory proverb? Answer: Opposites attract.

17. The pen is mightier than the sword. What is the contradictory proverb? Answer: Actions speak louder than words.