76 Best Disney Trivia Questions And Answers

Published on:

If you’re a Disney fan, we have come up with some best Disney trivia questions and answers to test your knowledge.

1 to 25 Disney Trivia Questions

1. What are the three wishes the Genie cannot grant in Aladdin? Answer: He cannot kill anyone, bring anyone back from the dead, or make anyone fall in love

2. What are the titles of the three movies in the Aladdin trilogy? Answer: Aladdin, Aladdin and the King of Thieves, & Aladdin: The Return of Jafar

3. What color is Alice’s dress in Disney’s Alice in Wonderland? Answer: Blue

4. What does the rabbit continue to repeat throughout the movie Alice in Wonderland? Answer: “Oh dear, I’m late for a very important date!”

5. What is Goofy’s profession in the movie A Goofy Movie? Answer: Photographer

6. What is the name of Goofy’s son in the movie A Goofy Movie? Answer: Max

Read: Food Trivia Questions

7. What is the name of the girl Max was in love with in A Goofy Movie? Answer: Roxanne

8. What is the name of the group of girls Dot belonged to in the film A Bug’s Life? Answer: The Blueberries

9. What kind of animal is Flower in the movie Bambi? Answer: A skunk

10. When was the original 101 Dalmatians released? Answer: 1961

11. Where did the film 101 Dalmatians take place? Answer: London

12. Where does Aladdin live? Answer: Agrabah

13. Where is the magic lamp hidden in Aladdin? Answer: In the Cave of Wonders

14. Which actor voiced Hopper, the head of the grasshoppers in the movie A Bug’s Life? Answer: Kevin Spacey

15. Which Disney character does the Genie impersonate when Aladdin promises to set him free? Answer: Pinocchio

16. Which Disney character makes a cameo on Max’s telephone when he wakes up late for school in A Goofy Movie? Answer: Mickey Mouse

17. Who is Bambi’s love interest? Answer: Faline

18. How many siblings does Thumper have in the movie Bambi? Answer: Five sisters

19. What does Denahi’s totem mean in the movie Brother Bear? Answer: Wisdom

20. What does King Fergus give Merida for her birthday in the film Brave? Answer: A bow & arrow

21. What does Thumper try to teach Bambi when winter comes? Answer: How to ice skate on the frozen pond

22. What illegal activity was Hero participating in at the opening of Big Hero 6? Answer: Robot Fighting

23. What is Baymax’s purpose/profession in Big Hero 6? Answer: Personal Healthcare Companion

24. What is the color of Belle’s dress when she dances with the Beast? Answer: Gold

25. What is the name of Belle’s father in the movie Beauty and the Beast? Answer: Maurice

26 to 50 Disney Trivia Questions

26. What is the name of Bolt’s new master in Disney’s Bolt? Answer: Penny

27. What is the name of Merida’s three brothers in Disney’s Brave? Answer: Harris, Hubert, & Hamish

28. What is the name of the author who wrote the book Bridge to Terabithia that Disney later recreated a movie from? Answer: Katherine Paterson

29. What is the name of the boy who transforms into a bear in the film Brother Bear? Answer: Kenai

30. What is the name of the character who wants to marry Belle in Beauty and the Beast? Answer: Gaston

31. What is the name of the fictional city where Big Hero 6 takes place? Answer: San Fransokyo

32. What is the name of the hamster in Disney’s Bolt? Answer: Rhino

33. What is the name of the Jonas Brother’s band in the movie Camp Rock? Answer: Connect 3

34. What was the name of the chihuahua from Beverly Hills that gets lost in Beverly Hills Chihuahua? Answer: Chloe

35. Where was Kenai when he first met Koda in Brother Bear? Answer: In a bear trap and hanging from a tree

36. Where was the movie Bridge to Terabithia filmed? Answer: Auckland, NZ

37. Which actress stars as the main character in Disney’s Cadet Kelly? Answer: Hilary Duff

38. Who was behind the mask, revealing who burned down the lab at the beginning of Big Hero 6? Answer: Callaghan, the robotics professor

39. Abby, Runt, and Fish Out of Water (Chicken Little’s closest friends), are what kinds of animals? Answer: Abby is a duck, Runt is a pig, and Fish Out of Water is a fish

40. Disney Pixar’s film Coco tells the story of which holiday originating in Mexican culture? Answer: The Day of the Dead

41. In what year was the short film Steamboat Willie released? Answer: 1928

42. What are the names of the two mice that serve as Cinderella’s sidekicks? Answer: Jaq and Gus, full names Jacques and Octavius

43. What college does Melanie want to go to in the movie College Road Trip? Answer: Georgetown University

44. What did Jason want Shane to make him during camp in Camp Rock? Answer: A birdhouse

45. What is the name of Cinderella’s step-mother? Answer: Lady Tremaine

46. What is the name of Lady Tremaine’s cat in Cinderella? Answer: Lucifer

47. What is the name of the character Raven-Symoné plays in the movie College Road Trip? Answer: Melanie Porter

48. What shape was the piece of the sky that fell in Chicken Little’s room? Answer: An octagon

49. What sport was Chicken Little’s father famous for? Answer: Baseball

50. What was the name of the shop that Luigi & Guido owned in Cars? Answer: Luigi’s Casa Della Tires

51 to 76 Disney Trivia Questions

51. What was the name of the town where Disney’s Chicken Little took place? Answer: Oakey Oaks

52. What was the Rivera’s family business that began with Miguel’s great-great-grandmother Mamá Imelda in the movie Coco? Answer: Shoemaking

53. What year was the original Cinderella released? Answer: 1950

54. Which actor voiced Lightning McQueen in the movie Cars? Answer: Owen Wilson

55. Which Disney character made their debut in Steamboat Willie? Answer: Mickey Mouse

56. Who was Radiator Springs founded by in the movie Cars? Answer: A steam car named Stanley

57. Who wears the green dress in Disney’s Cinderella? Answer: Drizella, Cinderella’s step-sister

58. How many brothers does Hans have in the movie Frozen? Answer: 12

59. On what night do Troy and Gabriella first meet in the movie High School Musical? Answer: New Year’s Eve

60. What band is obsessed over in the movie Confessions of a Teenage Drama Queen? Answer: Sidarthur

61. What charm does Lola wear on her necklace? Answer: Coke Bottles

62. What game did Kronk play when he and Yzma were in the jungle searching for Kuzco in Disney’s The Emperor’s New Groove? Answer: Exotic Bird Bingo

63. What is Kronk’s specialty food when Kuzco comes over for dinner in The Emperor’s New Groove? Answer: Spinach Puffs

64. What is Lola’s real name in the movie Confessions of a Teenage Drama Queen? Answer: Mary

65. What is the name of Anna’s little brother in Freaky Friday? Answer: Harry

66. What is the name of Pacha’s wife and children in Disney’s The Emperor’s New Groove? Answer: His wife is Chicha, Daughter is Chaca, & Son is Tipo

67. What is the name of the character who proposes to Anna in Disney’s Frozen? Answer: Hans

68. What is Troy’s basketball number in High School Musical? Answer: 14

69. What number is written on the front of Disney’s famous car, Herbie? Answer: 53

70. What object causes Tess and Anna to switch bodies in the movie Freaky Friday? Answer: A magical fortune cookie

71. What was the name of Miguel’s dog companion in the movie Coco? Answer: Dante

72. Where does Finding Nemo take place? Answer: The Great Barrier Reef off the coast of Queensland, Australia

73. Where does High School Musical take place? Answer: Albuquerque, New Mexico

74. Who is Dumbo’s true, loyal friend? Answer: Timothy Q. Mouse

75. Who is the first animal in Disney’s Dumbo to receive a baby from the storks? Answer: Mrs. Bear

76. Who was Kristoff adopted by in the movie Frozen? Answer: A family of rock trolls