66 Best Pokemon Trivia Questions And Answers

Published on:

If you are a Pokemon lover, then you can enjoy the Pokemon trivia quiz. Get here the list of some best Pokemon trivia questions and answers.

1 to 22 Pokemon Trivia Questions And Answers

1. In the beginning of the episode, Ash catches what Pokemon?

Answer: Caterpie

2. Officer Jenny makes an announcement to the people of Viridian City that thieves have been roaming around the city. Who does she see running with a wounded Pikachu in his arms?

Answer: Ash

3. This is a dark and ghost type Pokemon. It has jewels for eyes and razor sharp claws. It comes from the Hoenn region. Who’s that Pokemon?

Answer: Sableye

4. What is the name of the famous electric-type, yellow-coloured Pokémon that follows the protagonist, Ash Ketchum, around and refuses to enter a Poké ball?

Answer: Pikachu

5. What is the name of the main trainer in Pokemon?

Answer: Ash

6. What legendary Pokemon did Ash see on the first day of his “Pokemon” journey?

Answer: Ho-oh

7. What species is Weedle?

Answer: The Hairy Bug Pokemon

8. What was the first Pokemon that Ash caught himself?

Answer: Caterpie

9. Who is Ash traveling with?

Answer: Iris and Cilan

10. This Pokemon has a flame on its tail, and if it goes out, it won’t survive. It is orange and is known as a lizard Pokemon. It is a fire type. Who’s that Pokemon?

Answer: Charmander

11. How does Ash Ketchum first meet his friend Misty?

Answer: From being dragged out of a lake

12. I want to be the best Pokemon master ever. Who am I?

Answer: Ash

Get: Grey’s Anatomy Trivia Questions And Answers

13. In the episode “Gymbaliar”, what Pokemon does Brock catch?

Answer: Croagunk

14. TV question: As revealed in the Ruins of Alph, Prof. Oak was inspired to become a Pokemon researcher after seeing a fossil of what Pokemon?

Answer: Omanyte

15. What animal is Turtwig?

Answer: Turtle

16. What could happen to you if you grab one of the tails of a Ninetales?

Answer: Cursed for 1,000 years

17. What is the evolved form of Krabby?

Answer: Kingler

18. What is the evolved form of Marshtomp?

Answer: Swampert

19. What type of Pokemon is Charmander?

Answer: Fire

20. Which flying Pokemon flies by when Ash and Misty are talking?

Answer: Pidgeotto

21. At what level does Squirtle learn Hydro Pump in Pokemon Red/Blue/Yellow?

Answer: Level 42

22. How many members are there of the Squirtle Squad?

Answer: 5

23 to 44 Pokemon Trivia Questions And Answers

23. Muk is an evolved form of what Pokemon?

Answer: Grimer

24. The voice of Tracey?

Answer: Ted Lewis

25. What are two of Bagon’s weaknesses?

Answer: Dragon / Ice

26. What color was Ash’s egg?

Answer: blue

27. What does Skitty evolve into?

Answer: Delcatty

28. What event happened that caused Ash and May to travel together?

Answer: His Pikachu destroyed her bike.

29. What is May’s brother’s name?

Answer: Max

30. What is not one of Dewgong’s weaknesses?

Answer: Steel

31. Whose bike does Ash break?

Answer: Misty

32. Brock has how many brothers and sisters?

Answer: 9

33. Diglett is a Pokémon that is well known for its ability to tunnel underground. What is the evolved form of Diglett?

Answer: Dugtrio

34. Name the last “Pokemon” in the evolution stage of Treecko – Grovyle – ?

Answer: Sceptile

35. The voice of Ash is done by?

Answer: Veronica Taylor

36. What Pokemon did May start out with?

Answer: Torchic

37. What Pokemon do Team Rocket throw into the Pokemon Centre to attack those inside?

Answer: Koffing and Ekans

38. What Pokemon does Nolan use to try and defeat Ash?

Answer: Articuno

39. What Pokemon hatched from Ash’s egg?

Answer: Phanpy

40. When does Igglypuff evolve from Igglybuff?

Answer: Igglybuff reaches its Happiness Quota

41. Who’s the Boss of Team Rocket?

Answer: Giovanni

42. I am Ash’s rival from the Sinnoh region. I feud with Ash almost all the time. I only care about strong Pokemon and release any Pokemon that is weak or does not reach my standards. Who am I?

Answer: Paul

43. This Pokemon is a water type. It is at its first stage of evolution, and it comes from the Sinnoh region. It resembles a tiny penguin. Who’s that Pokemon?

Answer: Piplup

44. This Pokemon is an electric type. It is known as the gleaming eyes Pokemon, and it’s at its final stage of evolution. It is black, blue and yellow. Who’s that Pokemon?

Answer: Luxray

45 to 66 Pokemon Trivia Questions And Answers

45. What animal is Onix?

Answer: snake

46. What does Ash’s new Pokemon do when Misty insults it?

Answer: It goes back into its pokeball

47. What is the Pokedex?

Answer: a list of all the Pokemon species

48. What kind of stone do you need to evolve Gloom into Vileplume?

Answer: Leaf stone

49. What was Ash’s first Pokemon in the Unova region?

Answer: Pidove

50. What was the first Pokemon to appear in the animated series?

Answer: Gengar

51. Who is a HUGE Electabuzz fan?

Answer: Casey

52. I was Ash’s very first Pokemon. Who am I?

Answer: Pikachu

53. This Pokemon is a flying type, although it is not a bird. It has no eyes and uses its senses to move around. It resembles a bat. Who’s that Pokemon?

Answer: Zubat

54. What animal is Vibrava?

Answer: dragonfly

55. What is the evolved form of Vulpix?

Answer: Ninetales

56. What Pokemon did Ash use first against his battle with Skyla?

Answer: Krokorok

57. What was the first gym Ash ever challenged?

Answer: Pewter

58. When we are introduced to Team Rocket, what means of transportation are they on?

Answer: A hot air balloon

59. Where was the first encounter between Ash and Brock?

Answer: At a Gym Battle

60. Which group is always behind stealing Pikachu?

Answer: Team Rocket

61. What does Pikachu evolve into?

Answer: Raichu

62. What is the evolved form of Blaziken?

Answer: It doesn’t evolve.

63. What is the evolved form of Ekans?

Answer: Arbok

64. What Pokemon does James get in the episode “Two Degrees of Separation”?

Answer: Carnivine

65. What type of Pokemon is Goldeen?

Answer: Water

66. Who will win this battle- Horsea vs Gloom?

Answer: Gloom