73 School Riddles For Kids With Answers

Published on:

Check out here the list of some school riddles for kids with answers.

School Riddles [1 to 18]

1. 81 x 9 = 801. What do you need to do to make this equation true? Answer: Turn it upside down: 108 = 6 x 18

2. A girl fell off a 25-foot ladder but didn’t get hurt. How? Answer: She fell off the bottom rung.

3. A man looks at a painting and says, “Brothers and sisters I have none, but that man’s father is my father’s son.” Who is in the painting? Answer: His son

4. How can a pants pocket be empty but still have something in it? Answer: If it has a hole in it.

5. How do bees get to school in the morning? Answer: On the school buzz.

6. How do you make the number one disappear? Answer: Add the letter G and it’s “gone”

7. I am an odd number. Take away a letter and I become even. What number am I? Answer: Seven

8. I am as light as a feather but even the strongest man can’t hold me for more than a minute. What am I? Answer: Breath.

9. I am in your eye. I am a school child. I am a word of five. What am I? Answer: Pupil.

Read: St. Patrick’s Day Riddles

10. I am not alive, but I can still die. What am I? Answer: A battery.

11. I can be cracked. And I can be made. I can be told. And I can be played. What am I? Answer: A joke

12. I have no eyes, ears, or legs, but I can help you move earth. What am I? Answer: An earthworm.

13. I have no legs so I never walk, but I always run. What am I? Answer: A river.

14. I make a loud sound when I’m changing. When I do change, I get bigger but weigh less. What am I? Answer: Popcorn

15. I shave every day but my beard stays the same. How? Answer: I’m the barber.

16. I will always come but never arrive today. What am I? Answer: Tomorrow.

17. I’m tall when I’m young and short when I’m old. What am I? Answer: A candle.

18. If an electric train is going south, what direction is the smoke going? Answer: There is no smoke – it’s an electric train.

School Riddles [19 to 36]

19. If everything in a one-story house is yellow, what color are the stairs? Answer: There are no stairs in a one-story house.

20. If you feed me, I grow, but if you give me water, I die. What am I? Answer: Fire

21. Light as a feather, there’s nothing in it, but the strongest man can’t hold it for much more than a minute. Answer: Breath

22. Mary has four daughters, and each of her daughters has a brother—how many children does Mary have? Answer: Five, each daughter has the same brother.

23. Remove my skin and I won’t cry, but you might! Answer: An onion

24. The more of me there is the less you can see. What am I? Answer: The dark.

25. The more you take, the more you leave behind. What are they? Answer: Footsteps

26. There were three girls going to school. They were sharing 1 umbrella. How come all the girls did not get wet? Answer: Because it was not raining!!!

27. What building in a town has the most stories? Answer: The library.

28. What can fill a room but doesn’t take up space? Answer: Light

29. What can travel the world while staying in the corner? Answer: A stamp.

30. What can you easily break without touching it? Answer: A promise.

31. What can’t talk but will reply when spoken to? Answer: An echo.

32. What do elves do after school? Answer: Gnomework!

33. What do elves learn in school? Answer: The elf-abet.

34. What falls in winter but never gets hurt? Answer: The snow.

35. What follows you everywhere but can’t be caught? Answer: Your shadow.

36. What gets wetter and wetter the more it dries? Answer: A towel.

School Riddles [37 to 54]

37. What goes up and down but never moves? Answer: A flight of stairs.

38. What has a lot of teeth but can’t chew a thing? Answer: A comb.

39. What has ears but cannot hear? Answer: A field of corn.

40. What has legs but cannot walk? Answer: A chair/table

41. What has many keys but can’t open a single lock? Answer: A piano

42. What has thirteen hearts, but no other organs? Answer: A deck of cards

43. What is as big as an elephant but weighs nothing? Answer: An elephant’s shadow.

44. What is big and yellow that comes in the morning to make moms day? Answer: A school bus.

45. What is black when it’s clean and white when it’s dirty? Answer: A chalkboard.

46. What is made of water, but if you put it into water it dies? Answer: An ice cube.

47. What is so delicate that it breaks when you say its name? Answer: Silence

48. What is the best place to grow a garden in school? Answer: In kindergarten.

49. What is the difference between a school boy studying and a farmer watching his cattle? Answer: One is stocking his mind, while the other is minding his stock.

50. What is the hardest part about skydiving? Answer: The ground.

51. What kind of shower doesn’t need water? Answer: A baby shower.

52. What runs but cannot walk, has a mouth but no teeth and has a bed but cannot sleep? Answer: A river

53. What type of house weighs the least? Answer: A lighthouse.

54. What’s the difference between a Teacher and a Train? Answer: The Teacher says “Spit out your gum!” And the train says “Chew, Chew, Chew!”

School Riddles [55 to 73]

55. What’s the first thing a dolphin learns at school? Answer: Her A-B-Seas.

56. What’s full of holes but still holds water? Answer: A sponge

57. When does Friday come before Thursday? Answer: In the dictionary.

58. When is homework not homework? Answer: When it’s done at school.

59. Where are the lakes always empty, the mountains always flat and the rivers always still? Answer: A map

60. Where can you learn to make ice cream? Answer: In sundae school.

61. Where does Thursday come after Friday? Answer: The dictionary

62. Why are fish so clever? Answer: They live in schools.

63. Why are some fish at the bottom of the ocean? Answer: Because they dropped out of school!

64. Why are teddy bears never hungry? Answer: Because they are already stuffed.

65. Why did King Kong get into trouble at school? Answer: He was always monkeying around in class.

66. Why did the boy bury is flashlight? Answer: Because the batteries died.

67. Why did the vampire take art class? Answer: He wanted to learn how to draw blood.

68. Why do lions eat raw meat? Answer: Because they don’t know how to cook.

69. Why do middle school girls walk in three’s? Answer: Because they can’t even!

70. Why does the teacher wear sunglasses when she comes to the class? Answer: Because the students are bright.

71. Why was the broom late? Answer: It overswept.

72. You see it once in June, three times in September and never in May. What is it? Answer: The letter E

73. You will always find me in the past. I can be created in the present, But the future can never taint me. What am I? Answer: History.