72 Best Star Wars Trivia Questions And Answers

Published on:

If you have seen full star war movies and series or star wars game lover, then let’s test some knowledge here. Get here the list of Star Wars trivia questions and answers.

1 to 24 Star Wars Trivia Questions

1. How many engines are on an X-wing fighter? Answer: 4

2. In The Force Awakens, what abandoned vehicle does Rey live in? Answer: AT-AT

3. In which “Star Wars” movie do we first meet Jango Fett? Answer: Episode II: Attack Of The Clones.

4. In which “Star Wars” movie do we first meet Lando Calrissian? Answer: Episode V: The Empire Strikes Back.

5. In which “Star Wars” movie does Liam Neeson play Qui-Gon Jinn? Answer: Episode I: The Phantom Menace.

Read: Roblox Trivia Questions

6. In which “Star Wars” movie does Luke Skywalker first go to Dagobah to receive Jedi training? Answer: Episode V: The Empire Strikes Back.

7. In which “Star Wars” movie does Yoda show some fancy moves against Count Dooku? Answer: Episode II: Attack Of The Clones.

8. Jar Jar Binks makes his first appearance. Which “Star Wars” film does that happen in? Answer: Episode I: The Phantom Menace.

9. Luke lost which of his hands in a fight with Darth Vader? Answer: His right hand.

10. On what planet do Han and Chewie meet Luke? Answer: Tatooine

11. On which planet do we first meet Rey in The Force Awakens? Answer: Jakku

12. Question: Who killed Qui-Gon Jinn? Answer: Darth Maul.

13. What Animal do Han and Luke ride in the Snow on Hoth? Answer: Tauntaum

14. What are the creatures, living on Endor, that helped the Rebels to defeat the second Death Star? Answer: Ewoks

15. What are the dark side users of the Force called? Answer: The Sith

16. What color is Yoda’s lightsaber in Attack of the Clones and Revenge of the Sith? Answer: Green

17. What is “Baby Yoda’s” real name? Answer: Grogu

18. What kind of fighters are flown by the Empire? Answer: TIE Fighters

19. What substance was Han Solo frozen in? Answer: Carbonite

20. What was the first location on which the Death Star’s destructive capability is tested? Answer: Jeddah

21. Which “Star Wars” movie won an Oscar for Best Music, Original Score? Answer: Star Wars Episode IV: A New Hope.

22. Who adopted Anakin and Padmé’s daughter? Answer: Bail Organa.

23. Who built C-3PO? Answer: Anakin Skywalker

24. C-3PO claims to be fluent in over how many forms of communication? Answer: Over six million.

25 to 48 Star Wars Trivia Questions

25. Han Solo upgraded the Millennium Falcon from which stock starship? Answer: Corellian YT-1300f

26. In The Book of Boba Fett what is the liquid Boba Fett sleeps in? Answer: A Bacta Tank

27. In The Force Awakens, what kind of creature is Han Solo hauling on the freighter ship? Answer: Rathtars

28. In The Phantom Menace which race does Anakin win? Answer: The Boonta Eve Podrace

29. In The Rise of Skywalker Who is the black market droidsmith Poe knows on Kijimi? Answer: Babu Frik.

30. Lando Calrissian’s operation on Cloud City mines what type of gas? Answer: Tibanna gas

31. Lightsabers are powered by what type of crystal? Answer: Kyber crystal.

32. On what planet did General Grevious die? Answer: Utapau

33. What alien race does Admiral Ackbar belong to? Answer: Mon Calamari.

34. What cell number did Luke and Han rescue Princess Leia from in A New Hope? Answer: 2187

35. What creature does Chewbacca roast for dinner in The Last Jedi? Answer: Porgs

36. What department did Finn work in as a stormtrooper? Answer: Sanitation

37. What does TIE Fighter stand for? Answer: Twin Ion Engine

38. What is Count Dooku’s Sith name? Answer: Darth Tyranus

39. What species of relatively small height helped freeze Han Solo in carbonite? Answer: Ugnaughts

40. Where was the first appearance of Boba Fett? Answer: The Star Wars Holiday Special.

41. Which pilot had the callsign RED 6 during the Battle of Yavin? Answer: Porkins

42. Who preceded Senator Palpatine as Chancellor of the Galactic Senate? Answer: Finis Valorum

43. Who was Qui-Gon Jinn’s Jedi Master? Answer: Count Dooku/Darth Tyranus

44. Anakin Skywalker grew up to be who? Answer: Darth Vader.

45. At what age did Padmé Amidala become a queen? Answer: 14 years old

46. Chancellor Palpatine was which Sith Lord? Answer: Darth Sidious.

47. Finish this quote from The Mandalorian: “This is the ___” Answer: Way.

48. Han Solo was frozen in what? Answer: Carbonite.

49 to 72 Star Wars Trivia Questions

49. Padmé was Queen of what? Answer: Naboo.

50. Per Yoda, what is the path to the dark side? Answer: Fear.

51. The Lion King‘s Mufasa and which Star Wars character were voiced by the same actor (James Earl Jones)? Answer: Darth Vader.

52. What approximate odds does C3PO give Han for successfully navigating the asteroid field? Answer: 3,720 to 1

53. What is Kylo Ren’s birth name? Answer: Ben Solo.

54. What is Mando’s real name from The Mandalorian? Answer: Din Djarin.

55. What is the name of Han Solo’s ship? Answer: The Millennium Falcon.

56. What species is Chewbacca? Answer: Wookiee.

57. What was Finn’s stormtrooper number? Answer: FN-2187.

58. What was Galen Erso’s nickname for his daughter? Answer: Stardust.

59. What year did the first Star Wars movie come out? Answer: 1977.

60. What’s the name of Boba Fett‘s ship? Answer: Slave I.

61. Where is Jabba the Hutt’s Palace located? Answer: Tatooine.

62. Where was Yoda’s home in his final years? Answer: Dagobah.

63. Who acted as Queen Amidala’s decoy? Answer: Her handmaiden Sabé.

64. Who are Kylo Ren’s parents? Answer: Han Solo and Princess Leia.

65. Who built C-3PO? Answer: Anakin Skywalker.

66. Who created Star Wars? Answer: George Lucas.

67. Who had Rey’s parents taken and killed? Answer: Palpatine.

68. Who had the highest midi-chlorian count in Star Wars? Answer: Anakin Skywalker.

69. Who is Luke and Leia’s father? Answer: Darth Vader.

70. Who is Palpatine’s granddaughter? Answer: Rey.

71. Who killed Jabba? Answer: Princess Leia.

72. Who was Anakin Skywalker’s Padawan? Answer: Ahsoka Tano.