45 Television Trivia Questions (TV Trivia Quiz)

Published on:

If you are a lover of television shows, series, or movies, then here is a list of some television trivia questions (TV Quiz) for you with answers.

Television Trivia Questions Part 1

1. Bart is a main character in which animated TV series? Answer: The Simpsons

2. Cheers was a sitcom set in what type of location? Answer: bar

3. Fawlty Towers was a TV series set in what type of location? Answer: hotel

4. Kelly Clarkson, Taylor Hicks and David Cook are among the winners of which reality TV show? Answer: American Idol

5. On which television show do the characters work at Dunder Mifflin Paper Company, Inc.? Answer: The Office

Get: True or false trivia questions

6. What cartoon had the main characters of Fred, Barney, Wilma and Betty? Answer: The Flintstones

7. What children’s TV series featured Big Bird, Oscar the Grouch, Bert, and Ernie? Answer: Sesame Street

8. What famous real estate mogul starred in the American version of “The Apprentice”? Answer: Donald Trump

9. What television program is known for its uproariously funny Thanksgiving episode “Turkeys Away”? Answer: WKRP in Cincinatti

10. What was the first network in the United States to have 24 hours news? Answer: CNN

11. When the TV show “Beverly Hills, 90210” began, in what age group were the main characters? Answer: high school

12. Which detective/lawyer TV show starred Andy Griffith? Answer: Matlock

13. Which television series finale attracted the most viewers in the United States? Answer: M*A*S*H

14. Who hosted “America’s Next Top Model?” Answer: Tyra Banks

15. Who starred as Dr. Huxtable in “The Cosby Show”? Answer: Bill Cosby

Television Trivia Questions Part 2

16. A teddy bear appears throughout Season 2, what color is that bear? Answer: Pink

17. Melissa Gilbert played a main character on which television show? Answer: Little House on the Prairie

18. Melrose Place was a spin-off of which popular TV show? Answer: Beverly Hills, 90210

19. Nanu, nanu. What actor said this in a television show? Answer: Robin Williams

20. What American state is Stranger Things set? Answer: Indiana

21. What is Eleven’s favorite food? (Stranger things) Answer: Eggo Waffles

22. What sci-fi series centered on a man who traveled in a British police box? Answer: Doctor Who

23. What was Netflix’s first TV original? Answer: House of Cards

24. What was Nick Brewer’s sister’s name in Clickbait? Answer: Pia

25. What was the final episode of Breaking Bad called? Answer: Felina

26. What year did the last Breaking Bad episode air? Answer: 2013

27. What year was Netflix founded as a company? Answer: 1997

28. Which show was set in a hospital? Answer: ER

29. Which TV series featured Betty Suarez, Amanda Tanen and Marc St. James working at MODE? Answer: Ugly Betty

30. Who is the creator, writer, and producer of Breaking Bad? Answer: Vince Gilligan

Television Trivia Questions Part 3

31. Who is the show “Everyone Hates Chris” all about? Answer: Chris Rock

32. How many Breaking Bad episodes are there? Answer: 62

33. How many dragons did Daenerys Targaryen have? Answer: Three

34. How many Friends episodes are there? Answer: 236

35. How many seasons of Friends are there? Answer: 10

36. How many seasons of Game of Thrones were there? Answer: 8

37. In the pilot episode, Walter is in shoes, some tighty whiteys, and a shirt. What color is that shirt? Answer: Green

38. What do the dots in the FRIENDS logo represent? Answer: The dots correspond to the colored umbrellas that the cast has during the opening credits – they’re basically there to represent the six friends

39. What is the main religion of the Seven Kingdoms in Game of Thrones? Answer: Faith of the Seven

40. What is the name of Jon Snow’s direwolf? Answer: Ghost

41. What subject did Walter White teach at school? Answer: Chemistry

42. What year was Game of Thrones first aired? Answer: 2011

43. What year was the first season aired? Answer: 2005

44. Where does Michael Scott move to? Answer: Boulder, Colorado

45. Who did Michaell Scott move in with? Answer: Holly Flax