26 Winter Riddles For Kids With Answers

Published on:

Check out here the list of some best winter riddles for kids with answers.

Winter Riddles For Kids [1 to 13]

1. A fiery shrub around Christmas time you see, it looks like a flowers but it is just leaves that are on a small tree. Answer: Poinsettia

2. How are minus zero, negative zero and below zero the same? Answer: They are all ridiculously cold

3. I am a dreamlike fairyland but I can be horrific to many when I cover the land with ice. What am I? Answer: Winter

Read: Egg Riddles

4. I am a massive, destructive and gigantic pile of fluff, and when I flow, get out of the way fast don’t move so slow. What am I? Answer: An avalanche

5. I am made of plastic or metal, I am used for play or for work, and you’ll usually see me in a sandbox but I am mostly out in the winter months. What am I? Answer: A shovel

6. I am unexpected, ferocious, dreadful, bitter, violent and bad, for when I come I can ruin your plans. What am I? Answer: Blizzard

7. I am white and beautiful like a snow but I am not as cold as Ice. Who am I? Answer: Show White

8. I am worn to mark a successful victory, I am also made of flowers and leaves formed into a circle, and I vary from big to tiny. What am I? Answer: A wreath

9. I can swim or walk for miles. I’m big with thick, white hair. I live up in the Arctic. What I am? Answer: Polar bear

10. I come in many varieties and many color, you can also eat me or drink me and I can also keep the doctor away. What am I? Answer: Apples

11. I have four sides, I am little and I can spin, and if you want to play just bet all your chocolate coins and hope you’ll win. What am I? Answer: A dreidel

12. I have wings but I cannot fly, I am a royal but not a king, I lay eggs but I am not a chicken. What am I? Answer: A cemetery

13. If you come up to the arctic you’ll see me everywhere, I am pulled by huskies to slide downhill. What am I? Answer: Sled

Winter Riddles For Kids [14 to 26]

14. It is worn outside the cold weather, sometimes it am made of plastic, fur, wool or even a leather. Answer: Winter coat

Read: What Am I Riddles

15. This is something you see, so fluffy and white, in a cold December morning, it makes everything bright. What am I? Answer: Snow

16. We can be made of leather or can be made of wool, we come in pairs and keep you from cold. What am I? Answer: Winter gloves

17. What do snowmen eat for breakfast? Answer: Snowflakes

18. What does December, January and February have in common? Answer: The letter R

19. What kind of crystals don’t break when they hit the ground? Answer: Snow, because they are ice crystals

20. When is the best time to buy a thermometer? Answer: In the winter, because then it is lower.

21. Which of the following is not white? Igloo, a white dove, polar bears, milk, marshmallows, or snow? Answer: Polar bears, because their fur is colorless. Each fur strand is actually transparent and pigment free with a hollow core which reflects light.

22. You can find me in abundance in Greenland, in a box, in a sweet treat but you’ll never ever find me in an oven. What am I? Answer: An ice

23. You can only do this every for four years over snow or ice, people do their very best to claim their price. What am I? Answer: Winter Olympic Games

24. You can see me up north bundled up, I live inside a white house, and my diet is mainly Paleo. Who am I? Answer: Eskimo

25. You can slide down the mountain when you put me on, I can be made from plastic, steel and sometimes I am wooden. What am I? Answer: Skis

26. You can start by making a roll then you can mold me, put a scarf on my neck and even a couple of coal. What am I? Answer: Snowman